Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ТНК поки не урвався терпець чекати рішення по "Одеса-Броди"

Середа, 8 жовтня 2003, 14:47
Російська ТНК-ВР продовжує очікувати повідомлення від ВАТ "Укртранснафта" про підписання договорів на надання технологічної нафти для магістрального нафтопроводу "Одеса-Броди", незважаючи на те, що в середу, 8 жовтня, минув термін дії її пропозиції про надання нафти в кредит.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в прес-службі Торгового дому "ТНК-Україна" з посиланням на його главу Олександра Городецького.

"Наглядова рада "Укртранснафти" проголосувала за пропозицію ТНК-ВР, зараз ми очікуємо офіційного повідомлення про те, що можна приступити до процедури підписання договорів і підготовки до накачування нафти", - сказав він.

За словами Городецького, ухвалення даного рішення "Укртранснафтою" рятує ТНК-ВР від необхідності на невизначений термін "заморожувати" значні кошти й обсяги нафти, зарезервовані під цю пропозицію, і вносить ясність у плани компанії.

На його думку, заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди" технологічною нафтою, безумовно, - перший крок до початку транспортування нафти, однак остаточне рішення по напрямку використання цієї магістралі - за Україною.

До початку прокачування необхідно реалізувати велику кількість заходів щодо забезпечення заповнення, тестування всієї системи, підготовки до транспортування обсягів нафти, передбачених проектною потужністю трубопроводу.

Крім того, глава ТД "ТНК-Україна" нагадав про необхідність завершення тендера на підготовку техніко-економічного обґрунтування реверсного використання нафтопроводу, а компанія-переможець повинна підготувати висновок, що буде передано на розгляд уряду України.

Як повідомлялося, наглядова рада ВАТ "Укртранснафта" 3 жовтня затвердила рішення прийняти пропозицію російської компанії ТНК-BP про надання в кредит технологічної нафти Urals в обсязі 380-420 тис. тонн для заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди". "За" це рішення проголосували чотири члени наглядової ради, "проти" - три, утримався - один. Усього до складу наглядової ради ВАТ входять 10 чоловік.

Напередодні ТНК-ВР заявила про намір відмовитися від своєї пропозиції про постачання "Укртранснафті" на умовах кредиту терміном на три роки для заповнення трубопроводу "Одеса-Броди", якщо Україна не прийме його до 8 жовтня.

Російська компанія пропонує використовувати нафтопровід для транспортування щорічно 9 млн. тонн російської нафти Urals в Одесу з подальшим відправленням її на експорт. Безпосередньо ТНК-ВР передбачає транспортувати по "Одеса-Броди" 1,3-1,4 млн. тонн нафти на рік.

Перша черга нафтотранспортної системи "Одеса-Броди" була здана в експлуатацію в травні 2002 року. Її пропускна здатність - 9-14,5 млн. тонн нафти на рік із резервуарним парком 200 тис. кубометрів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...