Кучма не переконав Берлусконі і Проді подивитися один одному в очі

Четвер, 9 жовтня 2003, 11:39
Італійська преса у повідомленнях із саміту "Україна-ЄС" у Ялті аналізує не стільки перспективи Євросоюзу і можливого членства в ньому України, як розбіжності між двома італійцями.

Голова Єврокомісії Романо Проді та прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі не можуть узгодити поміж собою внутрішню італійську політику напередодні парламентських виборів.

Газета "Реппубліка" із цього приводу зазначає: "Лютий 1945-го. Черчіль, Рузвельт і Сталін зустрілися в Ялті, щоби поділити світ. Жовтень 2003-го. В тому ж таки Лівадійському палаці - літній резиденції царя Миколи Другого - Берлусконі й Проді змушені майже впродовж п'яти годин сидіти за столом переговорів, не дивлячись одне одному у вічі".

"Вони не згадують інших тем, окрім тих, що пов'язані з їхім перебування в Україні у якості чергового президента ЄС та голови Єврокомісії", - пише "Републіка".

"Републіка" зазначає, що до Криму Проді та Берлусконі прибули на різних літаках. Їх розмістили в різних крилах готелю, і на саміт вони прибули в окремих автомобілях.

Про цей поділ пише і "Кор'єре Делла Сера", яка зауважує, що ті двоє італійців прибули до Криму для того, щоб оцінити, як розвивається процес наближення України до Європейського Союзу.

Однак, натомість обидва заговорили про зовсім інше: "Майбутнє України, яке підтримують як Проді, так і Берлусконі, опинилося на другому плані, - принаймні для італійських журналістів. На прес-конференції президент України Леонід Кучма гарантував поступ у реформах у його країні. А пан Берлусконі на цьому тлі повернувся до полеміки з приводу міжурядової конференції Європейського Союзу, що відбувалася в Римі у минулі вихідні".

Українська служба Бі-Бі-Сі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування