Поставити Росію на місце повинні ООН і Гаазький суд – Тарасюк

Четвер, 9 жовтня 2003, 14:02
Лідер Народного Руху, глава парламентського комітету з європейської інтеграції Борис Тарасюк закликає Україну звернутися до Ради Безпеки ООН із проханням допомогти у вирішенні ситуації, пов'язаної з будівництвом Росією дамби в Керченській протоці.

Дії російської сторони "не можна кваліфікувати інакше як провокацію", - відзначив він на прес-конференції у четвер.

"На даний момент реакція української влади була адекватною - це і висловлення президента, і Міністерства закордонних справ. У той же час, наскільки мені відомо, ситуація не міняється, і будівельники продовжують нарощувати дамбу. Порушення положень міжнародного права і наших двосторонніх домовленостей (із Росією) продовжується. Ця ситуація вимагає більш рішучих дій з боку України", - заявив депутат.

Одним із можливих шляхів вирішення ситуації він вважає звернення України до Ради безпеки ООН.

Тарасюк нагадав, що в 1993 році Україна уже виграла подібну суперечку, коли Рада Безпеки одноголосно стала на бік України в суперечці про статус портового міста Севастополя.

Крім того, Тарасюк не виключив можливість звернутися до Міжнародного суду в Гаазі й внесення резолюції на розгляд Генеральної асамблеї ООН.

"У влади залишається чимало інструментів протидії цій сваволі з боку російських органів влади, і цьому однозначно потрібно покласти кінець", - додав він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування