Передвиборна кампанія в Україні вже почалася – Литвин

Четвер, 9 жовтня 2003, 14:47
На сьогоднішній день можна говорити про початок де-факто передвиборної кампанії з виборів президента України, заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Таку думку він висловив у четвер у ході церемонії вручення нагород Верховної Ради за заслуги перед українським народом у сприянні становлення незалежної держави, реалізації заходів щодо забезпечення прав і свобод громадян, розвиток демократії, парламентаризму.

Литвин підкреслив, що якщо парламент не внесе зміни в Конституцію, передвиборна боротьба між галузями влади буде загострюватися.

Спікер відзначив, що Україна знову втягується в черговий етап політичної боротьби.

У той же час, за його словами, виборча кампанія і політична реформа необхідні, оскільки вони є ознакою демократичності суспільства. Головне, сказав Литвин, щоб ці процеси не відволікали від основної роботи, Верховна Рада не повинна зациклюватися на черговому протистоянні.

Голова Верховної Ради також прогнозує гостре обговорення в парламенті питання про будівництво дамби в Керченській протоці.

Спікер підкреслив, що обговорення цього питання буде гострим і серйозним. За словами Литвина, у парламенті вже зареєстрований ряд проектів постанов по цьому питанню. "Це гарний "подарунок" у лапках до парламентських слухань", - сказав він.

Спікер нагадав, що 22 жовтня цього року в парламенті намічене проведення парламентських слухань по питанню про україно-російські відносини. "У нас завжди перед розглядом питання з'являються якісь сюрпризи", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування