Карпачова об'єдналась з Томенком у боротьбі за свободу слова

Четвер, 9 жовтня 2003, 19:55
У секретаріаті уповноваженого Верховної Ради по правах людини створюється посада представника українського омбудсмена з питань свободи слова й засобів масової інформації.

Така пропозиція була висунута уповноваженим по правах людини в Україні Ніною Карпачовою на зустрічі з головою парламентського комітету з питань свободи слова й інформації Миколою Томенком і головою Національного союзу журналістів Ігорем Лубченком. Це рішення було підтримано учасниками зустрічі.

Як повідомили в четвер у секретаріаті українського омбудсмена, сторони домовилися поєднувати зусилля в боротьбі за свободу слова в країні.

На зустрічі сторони висловили заклопотаність масовими порушеннями конституційних прав громадян на свободу слова, інформації і вільне вираження думки. Вони констатували, що з наближенням виборчих перегонів стає все відчутнішим адміністративний тиск на ЗМІ і журналістів.

Учасники зустрічі домовилися про форми й методи подальшого співробітництва. Зокрема, йшла мова про подальше вироблення механізмів законодавчого забезпечення гласності і свободи слова, правового й соціального захисту журналістів.

У зв'язку з цим рішенням, оголошується конкурс на заміщення вакантної посади представника українського омбудсмена з питань свободи слова і ЗМІ. Для участі в ньому запрошуються особи, що мають вищу юридичну освіту й досвід роботи зі спеціальності або журналісти, що спеціалізуються на висвітленні правозахисної тематики в ЗМІ.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування