Тимошенко хоче призначати Генпрокурора і мати офіційний статус опозиціонерки

Субота, 1 листопада 2003, 10:21
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що зі зміною генерального прокурора репресії проти неї посиляться.

Про це вона заявила в ефірі "Громадського радіо".

"Відхід Піскуна не змінить ситуації в країні, і, на жаль, не змінить суті доручень, які буде вище керівництво країни давати наступному генеральному прокурору. І тому, навпаки, відхід Піскуна і прихід людини, може, більш інтелектуально сильної, але ж підібраної саме президентом і Медведчуком, я переконана, що репресії посиляться", - сказала Тимошенко.

Вона також висловилася за надання опозиції офіційного статусу і права контролювати Генеральну прокуратуру.

"Я чітко притримуюсь думки, що хтось має контролювати діючу виконавчу владу. І коли ми думали про те, хто може найкраще проконтролювати владу, то нам здалось, що це може бути організована парламентська опозиція", - вважає Тимошенко.

"Але ж не просто така, яка вона є зараз - безправна, а наділена певними повноваженнями контролю, і здійснення ще деяких речей, щодо статусу. Тобто надати парламентській опозиції статус. І я вас переконую, що краще, ніж організована опозиція, якщо вона буде мати такі повноваження, ніхто владу не проконтролює", - пояснила вона.

"Генеральна прокуратура і взагалі прокуратура - це є орган слідкування за підтриманням законності. А, як правило, в пострадянських просторах найбільше закони порушують саме представники влади. І тому логічно було б, якщо керівництво генеральної прокуратури призначалося складом організованої опозиції в парламенті. Тоді б була певна противага і певний суттєвий контроль", - каже лідер БЮТ.

"Але ж це я кажу не тому, що я знаходжусь в опозиції і наша сила в опозиції. Це я кажу про те, що ми будемо робити, коли ми будемо при владі", - додала вона.

В той же час Тимошенко відзначає, що вона є "достатньо раціональною людиною", щоб, маючи провладну більшість у парламенті, вносити такий проект політичної реформи.

"Це є повна утопія. Тому я кажу про те, що ми будемо робити, коли прийдемо до влади. Ми дамо серйозні контрольні функції саме організованій парламентській опозиції. Влада має бути настільки прозорою і чистою як кришталь, тому треба над цим попрацювати", - сказала лідер БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування