Побили колишнього начальника міліції Львова

Понеділок, 3 листопада 2003, 11:01
У п’ятницю ввечері, близько 19.30 у Львові двоє невідомих вчинили напад на колишнього начальника УМВСУ у Львівській області генерал-майора Василя Рябошапка.

Нападники побили Рябошапка до втрати свідомості, і, нічого не взявши, зникли в сутінках, повідомляє "Львівська газета".

Прокурор Львівської області Євген Блажівський повідомив "Газеті", що за фактом нападу на Рябошапка прокуратура області вже порушила кримінальну справу. "Оскільки генералу завдано важких тілесних ушкоджень, то справа порушена не тільки за статтею за хуліганство", - сказав він.

Зараз потерпілий перебуває в хірургічному відділенні медичного центру "Богдан" у селищі Бірки, під Львовом.

Як розповів Рябошапко в інтерв'ю "Львівській газеті", напад стався, коли він з 14-річним сином повертався додому після тренувань з футболу. За словами сина, нападникам було років по 20-25, вони були одягнені у спортивні костюми і болоньові куртки.

У Рябошапка нічого не забрали. Проте "коли оперативники шукали на вулиці ключі, що в мене випали, то поряд із ними міліцейський експерт підняв із землі патрон та накладку з рукоятки пістолета. Експерт сказав, що бойок просто не попав по капсулю. Думаю, що це був акт помсти й акт попередження одночасно. Не виключаю і невдалий замах", - говорить він.

Потерпілий стверджує, що ніяких попередніх погроз не було. "Як бачите, погрожують іншим, а мене наразі лише б’ють", - сказав він.

У генерала, за його словами, досить серйозне пошкодження ока і рвані рани на голові. Крім того, струс мозку, накладено сім швів, сильно пошкоджено сльозовий канал, була сильна кровотеча.

Рябошапко говорить, що, починаючи з 1939 року, на міліцейських генералів на Львівщині не нападали жодного разу. "Я вважаю цей випадок безпрецедентним і сподіваюся, що міліцейське керівництво в Києві не спустить цю справу на гальмах", - каже він.

Потерпілий відмовився назвати ймовірних замовників нападу. "Я можу лише здогадуватися, хто за цим стоїть, і думаю, що ці особи зробили такий агресивний крок даремно. Залякати вони мене не залякали, а от свій власний страх показали всім", - сказав Рябошапко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування