"Наша Україна" вимагатиме відповіді СБУ та МВС за події у Донецьку

Понеділок, 3 листопада 2003, 12:09
Фракція "Нашої України" вимагатиме звіту міністра внутрішній справ Білоконя та голови СБУ Смєшка у зв'язку з подіями 31 жовтня у Донецьку.

Таке рішення ухвалила у понеділок політрада блоку "Наша Україна", повідомляє прес-служба блоку.

На політраді було вирішено, що фракція вимагатиме звіту у Верховній Раді від звільненого генерального прокурора Святослава Піскуна щодо розслідування резонансних справ, зокрема вбивств Георгія Гонгадзе і Ігоря Александрова.

Депутати вважають, що його звільнили саме через те, що він наблизився до розкриття цих злочинів і до виявлення справжніх замовників та організаторів.

Також фракція вирішила ініціювати у парламенті створення спеціальної слідчої комісії щодо ситуації в Донецькій області, де владу захопили "мафіозні клани", зазначається в повідомленні. Фракція вимагатиме звіту міністра внутрішній справ Білоконя та голови СБУ Смєшка.

Також "Наша Україна" вимагатиме пояснень у міністра освіти і науки Василя Кременя з питання, чому студентів у навчальний день зняли з занять і пригнали на мітинг.

На політраді було визначено правові механізми щодо реагування на незаконні вказівки з адміністрації президента на адресу голів облдержадміністрацій щодо "мінімізації громадсько-політичного резонансу від форумів "Нашої України".

Також депутати наголосили, що Верховна Рада має негайно проголосити призначення президентських виборів на 31 жовтня 2004 року, згідно з проектом постанови, зареєстрованим у парламенті Іваном Плющем.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування