Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Васильєв стане генпрокурором, у СДПУ(о) з'явиться логіка зняти Зінченка

Понеділок, 3 листопада 2003, 12:58
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає можливості ротації керівництва парламенту у випадку призначення нинішнього віце-спікера ВР Геннадія Васильєва на посаду генерального прокурора.

"В наш бурхливий час все можливо", - сказав Литвин в інтерв'ю журналістам у понеділок, відповідаючи на відповідне запитання, передає УНІАН.

Втім, Литвин переконаний, що все відбуватиметься "нормально, демократично, прозоро, незважаючи на всю підкилимову вовтузню, що має місце".

В той же час член фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич вважає логічним здійснення такої ротації керівництва Верховної Ради України у разі призначення першого віце-спікера парламенту Геннадія Васильєва генеральним прокурором України.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів про можливість зміни керівництва парламенту, якщо Васильєва буде затверджено генпрокурором.

Як повідомлялося, 29 жовтня 2003 року Президент України Леонід Кучма звільнив Святослава Піскуна з посади генпрокурора. У понеділок, 3 листопада, президент України вніс до Верховної Ради України пропозицію про призначення на посаду генерального прокурора України Геннадія Васильєва - першого заступника голови Верховної Ради України, колишнього прокурора Донецької області.

Зокрема, Шуфрич сказав, що питання відкликання Олександра Зінченка з посади віце-спікера фракцією СДПУ(О) ще не обговорювалось. (Зінченко був обраний заступником голови ВР за квотою фракції СДПУ(О), але влітку його було виключено з партії.) Але, за словами Шуфрича, "певна логіка" у цьому є.

Внесення президентом кандидатури Васильєва на посаду генпрокурора Шуфрич назвав логічним кроком. За словами депутата, цим Кучма дав оцінку фаховому рівню Васильєва, який є професіоналом. На думку Шуфрича, Васильєв "підготовлений не лише практично, але й теоретично для роботі на цій дуже відповідальній державній посаді", оскільки є депутатом трьох скликань, а також працює першим заступником голови ВР.

Лідер групи Народний вибір Микола Гапочка вважає, що кандидатура Васильєва буде позитивно сприйнята як його депутатською групою, так і парламентом в цілому. В той же час він зауважив, що не обговорював цього питання на засіданні своєї групи.

Відповідаючи на запитання щодо можливої ротації керівництва парламенту у разі призначення Васильєва генпрокурором, Гапочка відповів, що це є можливим і логічним, тому що проблему відсутності першого віце-спікера все одно доведеться вирішувати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування