Васильєва – у генпрокурори, Гавриша – у віце-спікери, опозицію – на узбіччя

Понеділок, 3 листопада 2003, 16:56
Член "Нашої України" Микола Томенко прогнозує, що обрання першого віце-спікера Геннадія Васильєва на посаду генпрокурора можливе лише в пакеті з іншими кадровими перестановками.

"Після обрання Васильєва генпрокурором призначенням нового першого віце-спікера питання не вирішиться. Можливі сценарії двох пакетів – малого пакету і великого пакету", - зазначив Томенко в коментарі "Українській правді".

За словами Томенка, обрання нового першого віце-спікера викличе бажання інших політичних сил підсилити свої позиції.

"Зараз, наприклад, активно обговорюється питання призначення Гавриша на посаду першого віце-спікера. Якщо Гавриш проходить, то це перемога групи Ярославського. А що тоді отримають СДПУ(О) чи трудовики?"

За словами Томенка, "малий пакет" передбачає ротацію першого віце-спікера, віце-спікера, координатора парламентської більшості (якщо Гавриша буде призначено першим віце-спікером) та одного міністра.

"Великий пакет" у версії Томенка може призвести до зміни керівництва всіх парламентських комітетів, щоб "залишити опозиції три-чотири комітети".

"Зрозуміло, щоб провести Васильєва, Кучмі і Януковичу треба піти на деякі поступки. І коли не вистачатиме посад, то під перерозподіл можуть піти і комітети Верховної Ради", - зазначив Томенко.

Як відомо, у понеділок Леонід Кучма вніс кандидатуру Геннадія Васильєва на затвердження парламентом на посаду генпрокурора. Зараз він є першим віце-спікером парламенту за квотою "Регіонів України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News