Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гербст: Якщо хтось маніпулюватиме виборами, США не будуть друзями Україні

Вівторок, 4 листопада 2003, 09:31
Сполучені Штати не можуть бути союзниками чи навіть дуже добрими друзями з тими країнами, які "топчуться по принципах, які американці вважають дуже важливими".

Про це заявив посол США в Україні Джон Гербст в інтерв'ю газеті "День", коментуючи важливість наступних президентських виборів в Україні.

"Тому країна, що дійсно сподівається стати членом євроатлантичної спільноти, не може так поводитися з принципами, які євроатлантична спільнота вважає дуже важливими для себе. Ось чому демократія, вільна преса, права людини важливі для розвитку добрих відносин із Сполученими Штатами", - наголосив Гербст.

"Звичайно, це не справа Сполучених Штатів — вказувати, хто має керувати, хто має бути обраний лідером. Ми хочемо, щоб український народ визначав своє керівництво", - підкреслив посол.

"Але ми вважаємо, що було б несправедливим для українського народу і невідповідним до тих принципів, які поважають самі Сполучені Штати, якщо якісь багаті люди чи люди при владі маніпулюватимуть виборами. Тому ми думаємо, що коли ми підкреслюємо це, то наголошуємо на поглядах, які поділяють дуже багато українців", - сказав Гербст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування