Верховна Рада боїться пожежі, яку влаштують журналісти

Вівторок, 4 листопада 2003, 14:31
Прес-служба Верховної Ради може позбавити акредитації тих журналістів, які у стінах парламенту палитимуть не у встановлених місцях.

У вівторок до ЗМІ було направлено листа за підписом керівника прес-служби парламенту Вікторії Шведової та начальника частини з охорони адміністративних будинків Верховної Ради Костевича.

Вони попередили, що, відповідно до Інструкції про заходи пожежної безпеки в адміністративних будинках Верховної Ради, "паління цигарок дозволяється тільки в спеціально відведених для цього місцях – туалетних кімнатах".

"Інструкція є обов’язковою для виконання відвідувачами Верховної Ради України", - зазначається у повідомленні.

Представники Верховної Ради попередили, що у випадку порушення інструкції "відповідно до ст. 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення на винну особу накладається штраф у розмірі до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", тобто 68 гривень.

Вони також просять "під підпис" довести до відома працівників ЗМІ витяг із правил пожежної безпеки.

Акредитації позбавлятимуть, "якщо журналісти і надалі нехтуватимуть Інструкцією про заходи пожежної безпеки". Представники Верховної Ради зазначили, що "змушені" виступити із зверненням "через неодноразові випадки порушення журналістами цих правил".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування