Мороз просить захистити його від Медведчука

Вівторок, 4 листопада 2003, 15:28
Лідер Соціалістичною партії Олександр Мороз звертається до голови Верховного суду Маляренка і голови Вищої ради юстиції Ківалова з проханням надати правову оцінку діям Віктора Медведчука.

Мороз звертається до Маляренка та Ківалова у зв'язку з тим, що несподівано було змінено місце розгляду справи "Про захист честі, гідності, ділової репутації В. Медведчука і відшкодування моральних збитків", в якій відповідачами виступають Мороз та Соціалістична партія, говориться у поширеному прес-службою повідомленні.

Як стало відомо лідеру соціалістів, 3 листопада 2003 року справа передається на розгляд до Печерського суду міста Києва.

Мороз наголошує, що це насамперед суперечить нормам законодавства.

"По-перше, у відповідності з нормами Цивільно-процесуального кодексу розгляд судових справ здійснюється за місцем знаходження відповідача (у даному випадку — Шевченківський район м. Києва), - зазначає Мороз.

"По-друге, Шевченківський суд майже завершив розгляд вищезгаданої справи, в ході чого, зокрема, виявив факти фальсифікації доказів з боку позивача (залишилося лише провести дослідження доказів і дебати), тому вважаю, що подібні маніпуляції — несумісні з нормами судочинства — є результатом тиску на судову інстанцію з боку високопосадовців в адміністрації президента України", - додає він.

Він також відзначає заангажованість Печерського суду, наводячи як приклад справу навколо книги "Нарцис" Дмитра Чобота, "розгляд якої супроводжується кричущими порушеннями, створює обґрунтоване враження щодо "кишеньковості" цілої низки представників судової влади, їх готовності служити не закону, а окремим персонам та їх покровителям".

З урахуванням вищенаведеного, Мороз просить Маляренка та Ківалова відповідно до повноважень втрутитися у ситуацію і дати їй належну правову оцінку.

Медведчук подав позов до Мороза про захист честі та гідності після того, як лідер СПУ продемонстрував на Форумі демократичних сил у Києві 15 вересня 2002 року фільм "Оцифрована правда".

У фільмі були озвучені епізоди із записів Мельниченка. Людина із голосом тогочасного голови МВС Кравченка доповідала людині із голосом Кучми, що Медведчук "є страшною людиною, і його не можна допускати до влади".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News