СДПУ(о) НЕ РОЗУМІЄ, НАВІЩО СЛУХАТИ СИЛОВИКІВ В ПАРЛАМЕНТІ

Четвер, 6 листопада 2003, 10:08
На зустрічі керівників більшості з президентом Леонідом Кучмою обговорювалося питання розблокування роботи парламенту.

Про це заявив "Українській правді" лідер СДПУ(о) Леонід Кравчук.

Він висловив свою думку, що в такій ситуації єдиним виходом було б створення парламентської поліції, "яка б дала можливість Литвину вести засідання ВР".

Кравчук пояснив, чому його фракція не голосує за компромісний варіант, який озвучив з парламентської трибуни Литвин: "Зараз передчасно створювати слідчу комісію. І не потрібно з кожного приводу слухати силовиків".

"Президент дав доручення – розібратися силовикам з подіями не тільки в Донецьку, а й у Львові. Це його компетенція. А компетенція депутатів – ухвалювати закони", - зазначив Кравчук.

Водночас координатор парламентської більшості Степан Гавриш назвав запропонований Литвином варіант "не компромісом, а ультиматумом".

"Ми за те, щоб була інформація силовиків, але в іншій формі", - зазначив Гавриш.

Лідер "Народного вибору" Микола Гапочка зазначив, що конфлікт у Донецьку "є предметом розбору не у Верховній Раді, а у судах".

"Вони хочуть поставити на трибуну силовиків і показати їм пальцем "ну-ну-ну-ну", - зазначив Гапочка.

Як відомо, у четвер зранку не вдалося розблокувати роботу парламенту. Литвин оголосив перерву до 11:30 і запросив керівників фракцій і груп до свого кабінету.

Спікер двічі ставив на голосування питання про створення слідчої комісії з розслідування подій в Донецьку 29-31 жовтня, заслухання міністрів внутрішніх справ і освіти щодо цих подій, а також проведення закритого засідання парламенту. Але обидва рази питання не набрало необхідної кількості голосів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News