Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз боїться, що ЄЕП завадить євроінтеграції України

Четвер, 6 листопада 2003, 11:23
Приєднання України до Єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю й Казахстаном може завадити розвитку її співпраці з Євросоюзом. Про це йдеться в резолюції про відносини ЄС із сусідніми країнами, ухваленій у вівторок Комітетом Європарламенту з закордонних справ.

Серед усіх сусідів розширеного ЄС найважливішу роль відіграватиме Україна. Так вважає Комітет Європарламенту з закордонних справ, який обговорював стратегію "Ширша Європа", що визначає відносини Євросоюзу з сусідніми країнами.

В ухваленій резолюції євродепутати підтримують бажання України глибше інтегруватися в ЄС.

Водночас однією з перешкод для цього названо створення Києвом єдиного економічного простору з Росією, Казахстаном і Білоруссю. Але в документі не сказано, про які саме наслідки може йтися.

Депутати не виключають, що Україна зможе підписати з ЄС Угоду про асоційоване членство. Для цього в Україні має бути створене відкрите суспільство, як це було зроблено в східноєвропейських країнах, що увійдуть до ЄС наступного року.

Європарламентарії також закликали Україну дотримуватися демократичних стандартів при підготовці до наступних виборів президента. Резолюція Комітету з закордонних справ має бути затверджена на сесії Європарламенту через два тижні.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування