Хоча Зінченко привів Порошенка в СДПУ(о), він його захищає

Четвер, 6 листопада 2003, 13:16
Голова бюджетного комітету Петро Порошенко вважає, що Верховна Рада не повинна себе дискредитувати відкликанням Олександра Зінченка з посади віце-спікера.

Про це Порошенко сказав в ефірі 5-го каналу.

"Верховна Рада не повинна дискредитувати себе відкликанням Олександра Зінченка з керівництва Верховної Ради. І я передбачаю, що, принаймні, цей процес буде непростий, і кожен депутат повинен зробити свій вибір нарешті, встати з колін і визначатися як представник народу, а не як машинка для натискування кнопок", - цитує депутата "Огляд телеефіру".

Він також зазначив, що давно знає Зінченка як порядну людину.

"Я дійсно в добрих стосунках з паном Олександром, і зараз я можу вперше в ефірі сказати те, що мій шлях в політику, я, на жаль, опинився на дуже незначний термін в СДПУ(о), фракції парламентській. Це було саме тому, що мене туди запросив пан Олександр", - сказав Порошенко.

"Я одразу зробив свій вибір, Олександру треба було трохи більше часу для того, щоби з цим розібратися, але я переконаний, що це є порядний, виважений політик", - додав він. Як відомо, влітку 2003 Зінченко вийшов із керівництва СДПУ(о).

Оцінюючи ситуацію, що склалася в парламенті, Порошенко зазначив, що саме партії більшості блокують роботу парламенту.

"Я брав участь як представник "Нашої України" на погоджувальній раді голів фракцій, яка зібралася о 14 годині у голови Верховної Ради. Поки не було представників певної політичної сили, 4 фракції більшості заявили про те, що вони готові розблокувати ситуацію, готові проголосувати за тимчасову слідчу комісію, - зазначив він в ефірі 5-го каналу.

"Як це не дивно, це був Леонід Макарович Кравчук, це був представник "Трудової України" Гуреєв, це був Михайло Добкін від "Демократичних ініціатив", - підкреслив він.

"Лише після того, як спрацювала команда, вони тут же фактично відійшли від цих позицій, сказали, що... фактично продемонстрували, що їм заборонено це робити. Дивіться, я наполягаю, що за загострення ситуації у парламенті несе відповідальність парламентська більшість", - зазначив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News