У п'ятницу Васильєва чекає іспит у "Брестській фортеці"

Четвер, 6 листопада 2003, 17:02
Верховна Рада України в п'ятницю, як очікується, розгляне питання про надання згоди на призначення першого заступника голови парламенту Геннадія Васильєва на посаду генерального прокурора без ухвалення рішення з цього питання.

Про це в інтерв'ю журналістам у четвер повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин після наради лідерів фракцій і груп щодо розблокування роботи парламенту.

За словами Литвина, на засіданні була досягнута домовленість, що в п'ятницю пройде пленарне засідання Верховної Ради, на якому, зокрема, буде обговорене питання про надання згоди на призначення Васильєва генпрокурором.

У той же час, рішення в цей день ухвалюватися не буде.

Крім того, як очікується, парламент заслухає інформацію голови Фонду державного майна Михайла Чечетова, а також розгляне ряд інших питань, внесених до порядку денного.

Литвин повідомив журналістам, що в п'ятницю об 11.00 лідери фракцій і груп знову зберуться на нараду для продовження діалогу і пошуку компромісу.

Спікер нагадав, що в ході засідання в четвер вносив пропозицію про створення робочої групи зі складу трьох парламентських комітетів, яка б вивчила обставини подій 31 жовтня в Донецьку, а також підготувала б процедуру розгляду цього питання в парламенті в наступний вівторок після дня уряду.

Пропозиція також стосувалася того, щоб провести в цей же день закрите засідання парламенту. Однак депутати не підтримали цю пропозицію. "Наскільки я зрозумів з натяків з боку народних депутатів, мотиви блокування були зовсім інші - закон про вибори народних депутатів, небажання окремих народних депутатів розглядати питання про надання згоди на призначення генерального прокурора", - сказав Литвин.

Він підкреслив, що пропозиції, що висувалися з боку опозиційних фракцій, фактично були реалізовані, але депутати почали вимагати поставити це питання на голосування, хоча, фактично, відповідно до регламенту голосування по цьому питанню не було потрібно, оскільки ця пропозиція була вироблена на засіданні погоджувальної ради. На думку Литвина, вимога поставити це питання на голосування було висунуто в зв'язку з тим, що депутати розуміли, що голосування по ньому буде нерезультативним, і це було непотрібно.

Коментуючи ситуацію, що склалася в парламенті, Литвин підкреслив, що представники окремих політичних сил нагадують йому захисників Брестської фортеці, додавши, що такі порівняння не можна робити, оскільки в той час люди захищали свою Родіну, а зараз - "захищають корпоративні і групові інтереси".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування