Савлохова випустити неможливо - МВС

Четвер, 6 листопада 2003, 17:35
Заступник міністра внутрішніх справ України Петро Опанасенко впевнений у неможливості умовно-дострокового звільнення Бориса Савлохова, який очолював, за даними міліції, у 1990-х роках в Києві організоване злочинне угруповання.

"Були певні рухи у відношенні звільнення цього "авторитету", але в даний час я загрози цього не бачу", - сказав Опанасенко на прес-конференції в четвер у Києві.

"Працівники міліції відслідковують злочинних авторитетів, навіть коли вони знаходяться в місцях позбавлення волі. Це не таємниця, це наша міліцейська робота", - сказав він.

Заступник міністра додав, що МВС інформує Державний департамент виконання покарань для того, щоб "без яких-небудь підстав люди, що одержали покарання, люди, що не стали на шлях виправлення, і люди, що однозначно будуть коїти злочини, формувати злочинні групи" не були достроково звільнені.

Заслужений тренер України, Росії і СРСР з боротьби Савлохов у червні 2000 року був засуджений Печерським районним судом Києва до 2,5 років позбавлення волі за хуліганство - бійку, влаштовану їм у казино "Габріелла" і до 7 років за вимагання $10 тис. у підприємців-вірменів.

Адвокати оскаржили дане рішення в Київському міському суді, що у лютому 2001 року залишив вирок Печерського без змін. Однак 2002 р. Верховний Суд України скоротив термін для Савлохова до 5 років і 6 місяців. За даними міліції, у кримінальному світі засуджений був відомий як "Солоха" і очолював однойменне угруповання.

В даний час Савлохов відбуває покарання в колонії в райцентрі Сокиряни Чернівецької області. У жовтні на ряді українських інтернет-сайтів було опубліковано нібито підписаного двома депутатами-комуністами листа на ім'я голови Держдепартаменту виконання покарань Володимира Льовочкіна з проханням про умовно-дострокове звільнення Савлохова.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кримінальний авторитет Савлохов ще за ґратами

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування