ВАСИЛЬЄВ НАЇХАВ НА "НАШУ УКРАЇНУ"

П'ятниця, 7 листопада 2003, 10:42
Геннадій Васильєв обіцяє боротися з організованою злочинністю на посту генерального прокурора.

Про це Васильєв заявив, виступаючи у п'ятницю перед депутатами парламенту.

Він назвав серед пріоритетів своєї роботи покращення криміногенної ситуації в державі, боротьбу з оргзлочинністю, зокрема, зрощеною з економічно злочинністю, незаконною торгівлею людьми та наркотиками.

Васильєв зазначив, що СБУ, МВС, ДПА не готові наразі створити відповідні органи для розслідування справ, що знаходяться зараз у прокуратурі. Хоча надалі він спрогнозував передачу цих справ спеціальному підрозділу МВС, що має бути створений.

На прокуратуру, на думку Васильєва, має бути покладена функція нагляду. Він також висловився за деполітизацію генпрокуратури та кадрові реформи в ній.

Після цього Васильєв відповів на запитання фракцій.

Зокрема, на запитання члена "Нашої України" Володимира Стретовича щодо дарування 450 тисяч доларів пожертви на дзвіницю, а також "причетності до формування організованого злочинного угрупування в Донецьку" останніми роками, Васильєв заявив: "Некоректна поведінка деяких депутатів "Нашої України" вже стала візитівкою фракції".

"Це повною мірою стосується і вас", - сказав він Стретовичу.

Після цього Стретович, виступаючи з трибуни як голова комітету по боротьбі з оргзлочинністю, нагадав Васильєву закон філософії, що "не можна двічі вступити в одну воду". "А закони філософії – не закони України", - зазначив він.

Стретович мав на увазі, що Васильєв вже працював в органах прокуратури.

Він також нагадав про інформацію, розміщену на сайті "Україна кримінальна", де Васильєв подається як людина, причетна до кримінального світу.

На що Васильєв наприкінці виступу зазначив: "Образи – норма "Нашої України". "Є такий механізм як позов до суду", - сказав він і порадив це робити і лідеру "Нашої України".

В той же час представники партії більшості зазначили, що вони одностайно підтримують Васильєва на посаду генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...