Хоч сесії не буде, Васильєва спеціально проголосують у вівторок?

П'ятниця, 7 листопада 2003, 13:11
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин видав розпорядження про створення міжкомітетської робочої групи для розгляду питань, пов'язаних з подіями 31 жовтня в Донецьку, де був зірваний з'їзд блоку "Наша Україна".

Про це повідомив політкоординатор більшості Степан Гавриш.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю він відзначив, що в ході зустрічі лідерів фракцій і груп з Литвином були досягнуті "компроміси". "На цей час сесія розблокована і працює", - додав він.

За словами Гавриша, робоча група буде "готувати інформацію, регламент, питання про події в Донецьку".

"Ми повинні перейти до ухвалення рішення з цього приводу в понеділок о 16.00, коли будемо мати інформацію від робочої групи", - сказав народний депутат.

У той же час постійний представник президента в парламенті Олександр Задорожній сказав, що протягом дня уже відбулися два раунди консультацій більшовиків.

За його словами, у понеділок, 10 листопада, зберуться керівники фракцій більшості, щоб виробити варіанти поведінки на вівторок.

"Наступний тиждень несесійний, однак наступного вівторка у парламенті відбудеться День уряду. І є надія, що якщо не буде категоричних протестів, то в парламенті пройдуть події, які будуть стосуватися не тільки Дня уряду", - сказав він.

Те, що відбувалося на цьому тижні в парламенті, коли його робота була заблокована, Задорожній назвав "традиційною ситуацією для Верховної Ради цього скликання".

Він також "абсолютно виключив" можливість переходу більшовиків у "Український дім", щоб там проводити засідання парламенту. При цьому Задорожній назвав більшість "аморфною".

В той же час у п'ятницю в інтерв'ю журналістам спікер Литвин повідомив, що запропонував лідерам фракцій і груп підписати меморандум або якийсь інший документ, або навіть домовитись усно, щоб при виникненні будь-якої ситуації, коли депутати не можуть дійти згоди у залі, робота парламенту не блокувалася, а продовжувалася, в той час як лідери фракцій збиралися б у кабінеті Литвина і шукали компромісне рішення.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування