Томенко обвинувачує СДПУ(о) в перетворенні студентів на "м'ясо"

Неділя, 9 листопада 2003, 16:20
Народний депутат від "Нашої України" Микола Томенко звинувачує міністра освіти Василя Кременя в організації студентських заворушень проти "Нашої України".

"Після подій у Харкові, Донецьку, Сумах, де влада вивела школярів і студентів на антиющенківські пікети, у мене складається враження, що головна функція міністра освіти і науки Кременя – організовувати студентські заворушення проти "Нашої України", - так народний депутат Микола Томенко прокоментував масову доставку київських студентів до Сум, де відбувається Форум демократичних сил.

За його словами, студенти виконують найбруднішу роботу, їм міністерство освіти, контрольоване СДПУ(о), відвело роль гарматного м’яса. Томенко переконаний, що міністр знав про організовану акцію, що автобуси замовила приватна фірма, повідомляє прес-служба блоку.

"Всі розуміють, що розповсюдження листівок, яким займаються студенти у Сумах, незаконне, оскільки там відсутні вихідні дані. Крім того, будь-кому зрозуміло, що вони ображають честь і гідність людини. Якщо міністр і ректори попри все це зігнали студентів то, вочевидь, поділяють заклик авторів листівок "прикувати Ющенка" та "закопати його в землю живим" і "спалити", - наголосив Томенко.

"Більшість у Верховній Раді дивувалася, коли ми вимагали у Кременя пояснень після Донецьких подій, щодо використання студентів і школярів в інтересах його партії СДПУ(о). Події у Сумах підтвердили, що міністерство, яке раніше здебільшого займалося запровадженням уроку футболу, нині є відповідальним за організацію масовок для антиющенківських акцій", - зазначив депутат.

"Ці кроки, до речі, вписуються у рекомендації щодо протидії Вікторові Ющенку, розроблені адміністрацією президента, якою керує Віктор Медведчук, однопартієць Кременя", - підкреслив Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News