Українські миротворці спіймали командира армії Хусейна

Понеділок, 1 грудня 2003, 11:46
Українські миротворці в Іраку затримали командувача 4-м армійським корпусом колишньої іракської армії Хусейна.

В результаті успішно проведеної операції у місті Ес-Сувейра українськими миротворцями було затримано командувача 4-м армійським корпусом колишньої іракської армії генерал-лейтенанта Хакмета Кадима Сальмана Джугейши, повідомляє прес-служба Міноборони.

Під час затримання у генерала були знайдені речі, зброя та матеріали, які свідчили про дружні стосунки затриманого із Саддамом Хусейном і його активну повоєнну діяльність.

Відомо, що під час війни з коаліційними військами Хакмет Кадим Сальман Джугейши командував трьома піхотними дивізіями, зокрема, однією з тих, що довгий час чинила опір британським військовим на півдні Іраку в районі міста Басра.

В даний час генерал-лейтенанта Хакмета Кадима Сальмана Джугейши передано в Багдад американським військовим, які здійснюють детальне розслідування його діяльності.

Також, за інформацією джерел, які не розкриваються в інтересах їхньої безпеки, відомо про безпосередню причетність Сальмана Джугейши до організації нападу бойовиків на український патруль поблизу міста Ес-Сувейра. Про це свідчить і той факт, що одразу після арешту іракського генерала імам міста Ес-Сувейра на зустрічі з місцевими мешканцями розповів про успішні дії українських миротворців та наголосив на тому, що вони спроможні забезпечити безпеку у цьому регіоні.

Під час ретельно підготовленої та миттєво проведеної операції щодо затримання генерал-лейтенанта Хакмета Кадима Сальмана Джугейши не пролунало жодного пострілу.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування