ТИМОШЕНКО В ПРЕЗИДЕНТИ ВИСУВАЄ ЛЬВІВСЬКА "БАТЬКІВЩИНА"

Понеділок, 1 грудня 2003, 14:01
Львівська облорганізація партії "Батьківщина" рекомендує з'їзду партії висунути Юлію Тимошенко кандидатом у президенти України. Таку пропозицію було ухвалено на звітно-виборчій конференції львівської "Батьківщини" 29 листопада.

Про це повідомив "Українській правді" заступник голови Львівського осередку партії з ідеологічної роботи Василь Семен.

Він зазначив, що таке рішення було ухвалено з огляду на раніші пропозиції Сокальської та Франківської районних та Львівської місцевої організацій партії. Рішення ухвалено одноголосно.

"Львівська обласна організація партії вважає, що лідер партії Юлія Тимошенко повинна взяти участь у президентських виборах як кандидат у президенти України", - зацитував Семен рішення звітно-виборчої конференції.

"Це підвищить поінформованість населення про партію ВО "Батьківщина" та перешкодить намаганням ЦВК та Верховного Суду України зняти з виборів узгоджену кандидатуру від опозиції", - говориться в рішенні.

"Ставку на єдиного кандидата можна зробити лише в останні дні перед голосуванням, якщо виникне відповідна політична ситуація", - зазначається в ухвалі.

Василь Семен не виключив, що таке питання обласна організація ініціюватиме і на загальному з'їзді партії, що відбудеться 23 грудня в Києві.

Львівська обласна організація партії "Батьківщина" нараховує 130 первинних осередків і 700 партійних груп, що об'єднують 4200 активістів.

Водночас заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов зазначив "Українській правді", що йому не відомо про таке рішення львівського осередку. Він сказав, що висувати кандидатом в президенти може лише з'їзд партії. "А пропозиції у рамках статуту можуть бути від будь-яких місцевих осередків партії".

Турчинов також сказав, що поки не вирішено, в якому форматі буде проходити з'їзд "Батьківщини" – відкритому чи закритому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування