ПРЕЗИДЕНТ ЗАВАЛИВ СПРОБУ ЯНУКОВИЧА ЗБІЛЬШИТИ СОБІ ОКЛАД

Понеділок, 1 грудня 2003, 18:35
1 грудня президент України Леонід Кучма підписав указ про скасування постанови Кабінету міністрів України № 1815 "Про умови праці вищих посадових осіб України".

Ця постанова передбачає суттєве підвищення заробітної платні вищим посадовим особам держави. Серед них: президент України, голова Верховної Ради України, голови Конституційного та Верховного суду України, прем’єр-міністр, віце-прем’єр-міністри, міністри.

В указі глави держави наголошується на тому, що подібне рішення є несвоєчасним та безвідповідальним. У цьому документі зазначено, що воно не враховує економічні можливості держави та значно випереджає загальний рівень підвищення доходів населення, повідомляє прес-служба президента.

Президент України звертає увагу на те, що цією постановою заробітна платня вищим посадовим особам з 1 вересня поточного року збільшується більше ніж у 2-4 рази, в той час коли мінімальна зарплата з 1 грудня 2003 року збільшується лише на 11 відсотків (з 185 до 205 грн.).

Крім того, нова заробітна платня вищим посадовим особам держави встановлюється без урахування передбаченого бюджетом збільшення загальних витрат на державне управління у 2004 році порівняно з 2003-м (9,2%).

Збільшення заробітної платні вищих посадових осіб держави в такий спосіб, в такому обсязі та в таких умовах порушує моральні засади державної політики, яка має на меті побудову справедливого суспільства та соціальної держави. Саме тому Леонід Кучма, за його словами, застосував своє право скасувати цю постанову Кабінету міністрів України.

Читайте також:

Янукович змінив своїм оклади, а Медведчуку дав надбавку "за врєдность"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування