Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Левко Лук`яненко: БЮТ висуне в президенти Ющенка, а не Тимошенко

Вівторок, 2 грудня 2003, 09:59
Колишній політв'язень, член блоку Юлії Тимошенко Левко Лук'яненко вважає, що рішення львівського осередку "Батьківщини" висунути Тимошенко кандидатом в президенти не має юридичного значення.

"Вона [Тимошенко] поводиться достойно, і вона фактично достойна була би посади президента, але сучасне висунення її на посаду юридичного значення не має; ну, це, так би мовити, вияв симпатії львівських членів партії "Батьківщина", - сказав Лук'яненко в ефірі програми "Час" на 5 каналі.

Таким чином Лук'яненко прокоментував рішення львівської організації "Батьківщини" пропонувати з'їзду партії висунути Тимошенко кандидатом в президенти.

Разом з тим, Лук'яненко відзначив, що це рішення "не багато означає", бо в "Нашої України", Соціалістичної партії та БЮТ є прагнення зійтися на одній кандидатурі.

"Нашим ідеалом трьох фракцій є висунення на посаду президента України Віктора Ющенка", - цитує Лук'яненка "Огляд телеефіру".

Він пояснив, що "у фракції Юлії Тимошенко проходять ці розмови [щодо єдиного кандидата], і ми схиляємось до того, що всі три мають зупинитися на одній кандидатурі, на кандидатурі Віктора Ющенка".

Крім того, Лук'яненко скептично прореагував на твердження журналіста, що Юлія Тимошенко допомогла йому стати народним депутатом.

"В тій мірі, в якій Юля допомогла мені стати депутатом, то в такій же, не меншій мірі я допоміг їй стати депутатом також", - сказав він.

На питання, як змінилася українська політика за 12 років, порівнюючи з 1991-м, Лук’яненко відповів, що вона стала більш цинічною та прагматичною і менш ідейною.

"Вона стала в економічному плані більш злодійською, егоїстичною і менш патріотичною, і тому, в принципі, її можна розглядати тільки як тимчасове явище. Бо народ не може змиритися із такою політикою", - сказав Лук'яненко.

Читайте також:

ТИМОШЕНКО В ПРЕЗИДЕНТИ ВИСУВАЄ ЛЬВІВСЬКА "БАТЬКІВЩИНА"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування