НАТО похвалило Україну за участь у місіях альянсу в Іраку і на Балканах

Вівторок, 2 грудня 2003, 12:51
Міністри оборони країн-членів НАТО висловили подяку Україні за той "практичний внесок у забезпечення миру і стабільності, який вона зробила в миротворчу місію альянсу на Балканах і процес стабілізації ситуації в Іраку".

Про це говориться в розповсюдженій у вівторок у штаб-квартирі НАТО заяві за підсумками засідання Комісії НАТО-Україна на рівні міністрів оборони.

Як відзначається в заяві, на засіданні була заслухана доповідь міністра оборони України Євгена Марчука про хід реформи Збройних Сил і системи безпеки України в поточному році і намічені пріоритети співробітництва з НАТО в цьому напрямку на 2004 рік.

Учасники засідання відзначили як найбільш важливі досягнення України в 2003 році "здійснену повну ревізію оборонного сектора і початок реорганізації сектора безпеки". Також на позитивну оцінку, на думку представників НАТО, заслуговує посилення цивільного контролю над Збройними Силами України.

Як повідомив журналістам після засідання міністр оборони України Євген Марчук, "співробітництво в рамках Комісії НАТО-Україна розвивається досить успішно". За його словами, міністри країн НАТО позитивно сприйняли інформацію про черговий етап військової реформи на Україні, у ході якої до 2006 року чисельність ЗС України складе 200 тисяч осіб.

РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News