Зняли керівника Львівської міліції, який прийшов після інспекції Колінько

Вівторок, 2 грудня 2003, 17:26
Голова Львівської облради Михайло Сендак повідомив про звільнення керівника УМВС у області Ігоря Адамчука, який пропрацював менше ніж півроку. На брифінгу в понеділок він відзначив, що Адамчук був звільнений ще 26 листопада.

За словами Сендака, йому представили виписку з наказу міністра внутрішніх справ, у якій зазначено, що Адамчука звільнено з посади. "Причин звільнення в цьому документі не було, але ми цим не цікавилися", - підкреслив голова облради.

У той же час, він висунув версію про те, що причина такого короткого перебування Адамчука на посаді прихована в його намірах боротися з корупцією в лавах львівської міліції.

"Він сам мені зізнався в розмові, що такої корупції, як у Львові, досі не зустрічав", - сказав Сендак.

На його думку, про рішучі наміри Адамчука свідчило те, що він замінив 16 керівників районних і міських відділів міліції в області.

Також Сендак повідомив, що, за його інформацією, новим головою УМВС не буде керівник управління внутрішніх справ на Львівській залізниці Олег Сало.

Полковник міліції Адамчук був призначений в.о. керівника УМВС України у Львівській області в червні 2003 року і затверджений на посаді керівника управління у липні.

На цій посаді він змінив Василя Рябошапко після перевірки Львівського регіону, проведеної в червні Ольгою Колінько, головою координаційного комітету у боротьбі з оргзлочинністю і корупцією при президенті України. Тоді був також знятий голова обласної адміністрації Мирон Янків і обласний прокурор Богдан Ринажевський.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування