Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прищика убили свої?

Середа, 3 грудня 2003, 13:18
Однією з версій убивства кримінального авторитету Валерія Прищика може бути переділ влади всередині самого угруповання "Прища".

Про це пише газета "Сьогодні", посилаючись на прокурора Печерського району Анатолія Василевського.

Газета пише, що з Василевським "можна погодитися": йде поділ влади усередині угруповання"Прища", і організаторів, а також виконавців убивства треба шукати в найближчому оточенні Прищика.

"Хтось же точно знав про час прибуття Валерія Івановича [у госпіталь Міноборони]. Може, "Прищ" сам їхав розбиратися зі зведеним братом, але вийшло інакше - хто знає? Крім того, у Києві продовжує перебувати на обліку ще одне організоване злочинне угруповання["Киселя"]. Чи не справа рук конкурентів?", - відзначає газета.

"Сьогодні" пише, що брат Прищика був співзасновником Троєщинського ринку.

"Добре обізнаний про приїзд кілер чекав жертву десь поруч, холоднокровно розрядив у спину всю обойму, зробивши 14 пострілів (у тому числі два контрольних у голову), скинув знаряддя убивства і був такий. Прищик помер, не приходячи до тями", - повідомляє газета подробиці убивства.

"Сьогодні" відзначає, що разом із Прищиком у машині в госпіталь приїхала ще одна людина – за інформацією газети, це був контролер ринку, він же особистий охоронець "Прища".

Газета пише, що основна версія прокурора така: вбивство Прищика – це кримінальні розбірки з метою переділу комерційних сфер впливу.

"Сьогодні" також зазначає, що в 1999 році був розстріляний Рижов – "єдиний свідок у щойно порушеній проти "Прища" кримінальній справі". "Він дав міліції дуже важливі показання, але від кулі, що знайшла його у ванній, не вберігся".

"Два роки тому за не до кінця з'ясованих обставин у Києві вбили такого собі Міщенка, особистого водія Прищика. Це відбулося на вулиці Космонавта Волкова", - пише газета.

На питання "Сьогодні", чи був останнім часом Прищик "під ковпаком" правоохоронних органів, прокурор Василевський відповів ухильно: люди такого масштабу без уваги не залишаються.

Як відомо, по базі даних столичної міліції Валерій Прищик проходив як лідер великого організованого злочинного угруповання, що контролювало Троєщинський ринок. Підозрювався в здійсненні низки протиправних дій, перебував у розшуку.

Був затриманий більше двох років тому. 28 грудня минулого року Шевченківський суд Києва засудив "Прища" до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у злісному хуліганстві, однак, взявши до уваги період перебування під вартою, звільнив його в залі суду і виправдав по ряду епізодів. 15 квітня нинішнього року Апеляційний суд Києва визнав законним цей вердикт.

Після чого прокуратура, що обвинувачувала Валерія Івановича за статтями 101-3 і 206-3 старої редакції Кримінального кодексу, направила касаційну скаргу у Верховний суд України з проханням скасувати вирок.

Читайте також:

УБИТО КРИМІНАЛЬНОГО АВТОРИТЕТА ПРИЩА



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування