Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашоукраїнців" не пустили до студентів обговорювати книгу Кучми

Середа, 3 грудня 2003, 15:46
У Черкасах заборонили зустріч народних депутатів від Української народної партії з керівництвом та студентами двох вузів.

Як повідомляє прес-служба УНП, 2 і 3 грудня керівництво Черкаського Національного університету ім. Хмельницького та Черкаського Державного технологічного університету повідомило Черкаській обласній організації УНП про скасування зустрічей з народними депутатами Костенком, Зайцем, Кириленком, Слободяном, Альошиним, Мовчаном, Драчем, Черняком.

Згідно з домовленістю, яка була досягнута між керівництвом вузів та Черкаською обласною організацією УНП, такі зустрічі мали відбутися 5 грудня, у рамках Днів Української Народної Партії на Черкащині, говориться в повідомленні.

Як повідомив голова Черкаської обласної організації УНП Леонід Даценко, "пояснень щодо неможливості проведення цих зустрічей з боку керівництва навчальних закладів практично не існує".

У листі, скерованому обласною організацією УНП 3 грудня на ім’я голови Черкаської обласної держадміністрації Вадима Льошенка, висловлено припущення, "що таку вказівку керівникам ЧНУ ім. Хмельницького та ЧДТУ було дано керівниками обласної влади" і, зокрема, Льошенком особисто, адже "викладачі та студенти згаданих вузів із задоволенням прийняли повідомлення про зустріч із депутатами ВР України 5 грудня".

Зважаючи на це, Даценко у листі просить Льошенка про "втручання та сприяння у проведенні зустрічей у ЧНУ ім. Хмельницького та ЧДТУ 5 грудня з 13 до 15 години".

В іншому разі, Черкаська УНП розглядатиме ставлення Льошенка як голови обласної державної адміністрації до проведення даних зустрічей "як ігнорування прав народних депутатів України на зустрічі із громадськістю області і, фактично, як їх заборону".

Даценко повідомив, що одним з елементів діалогу у вузах мало стати обговорення книги президента України Леоніда Кучми "Україна – не Росія".

Дні Української Народної Партії на Черкащині триватимуть з 5 по 7 грудня. Акції за участю народних депутатів відбудуться як в обласному центрі, так і в районах області.

Зокрема, заплановано зустрічі керівництва УНП з представниками малого та середнього бізнесу Черкащини, передачу комплектів книг районним бібліотекам області; депутати мають намір приєднатися до всеукраїнської акції збору підписів "Україні - народного Президента!", яка триває також і в Черкасах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування