Березовський став Платоном Єленіним

Середа, 3 грудня 2003, 16:07
Російський підприємець Борис Березовський, який мешкає у Лондоні говорить, що відвідав Грузію минулої вночі на законних підставах.

"Я відвідував Грузію з приватним візитом на підставі тих документів, що мені були видані Великобританією", - сказав Березовський у середу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Європа".

Говорячи про прізвище й ім'я, що зазначені в його нових документах, він повідомив: "Платон - це на честь головного героя фільму "Олігарх", а Єленін - на честь моєї дружини Олени".

За словами Березовського, британська влада видала йому паспорт на ім'я Платона Єленіна.

"У Грузії я зустрівся зі своїм старим другом Бадрі Патаркацішвілі", - відзначив Березовський.

Відповідаючи на питання про реакцію лідера опозиції Михайла Саакашвілі, що заявив про необхідність покарати тих, хто допустив Березовського в Грузію, підприємець заявив: "Саакашвілі квапиться. Якщо мені не зраджує пам'ять, він ще не президент, а тільки кандидат. Нехай стане президентом, а потім командує".

"Якщо Саакашвілі стане президентом і запросить мене відвідати Грузію, то я готовий прийняти таку пропозицію", - сказав Березовський.

Щодо зміни влади в Грузії, він підкреслив: "Якщо нова влада забезпечить повне виконання Конституції Грузії, забезпечить наступність еліт, буде виражати сподівання грузинського народу про розвиток Грузії демократичним шляхом, то тоді можна буде говорити про неї як про владу, яку підтримує грузинський народ".

Березовський також повідомив, що минулого тижня він відвідав Ізраїль. "Чому всі так зашуміли, коли я прилетів у Грузію? На минулому тижні я був в Ізраїлі і зустрічався з одним з акціонерів "ЮКОСу" Леонідом Невзліним", - відзначив він.

За словами Березовського, він обговорював із Невзліним "ситуацію навколо "Юкосу" і навколо всього російського бізнесу в цілому".

Як відомо, Березовський трохи більше місяця тому одержав політичний притулок у Великобританії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування