МЗС буде призначати послів разом з парламентом?

Середа, 3 грудня 2003, 17:21
Заступник глави комітету Верховної Ради з іноземних справ Ігор Осташ відзначає необхідність консультацій між Міністерством закордонних справ України і профільним парламентським комітетом у питаннях кадрових призначень, зокрема, голів українських дипломатичних місій за кордоном.

На прес-конференції в середу в Києві він повідомив, що найближчим часом пройде спеціальне засідання комітету з іноземних справ, присвячене цьому питанню.

"Настав час серйозно поговорити про кадрові призначення", - підкреслив заступник голови комітету.

Він також повідомив, що має намір ініціювати постанову Верховної Ради про процедуру консультацій між МЗС і профільним комітетом парламенту в питаннях призначення послів України.

***

Крім того, Осташ закликає Україну направити Грузії фінансову і технічну допомогу для організації проведення парламентських і президентських виборів.

Він повідомив, що в четвер має намір зареєструвати відповідний проект постанови Верховної Ради, що передбачає можливість виділення такої допомоги грузинській стороні.

"Це може бути символічна допомога", - відзначив Осташ, підкресливши важливість надання підтримки Грузії в зв'язку з тим, що Україна є учасницею ГУУАМ і підтримує з цією державою тісні добросусідські відносини.

Заступник голови комітету відзначив, що разом на проведення президентських виборів у Грузії потрібно близько 3 млн. євро, на проведення парламентських виборів - більше 3 млн. євро.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування