Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти спочатку реформують більшість, а потім візьмуться за міністрів

Середа, 3 грудня 2003, 17:59
Коаліційний уряд України і парламентська більшість можуть підписати нову політичну угоду не пізніше 20-х чисел грудня.

Про це в середу в Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш, коментуючи підсумки зустрічі прем'єр-міністра Віктора Януковича з керівниками фракцій парламентської більшості.

За його словами, у ході зустрічі сторони обговорили два питання - підготовку нової політичної угоди і проведення політичної реформи в країні.

Зокрема, з метою відпрацьовування положень політичної угоди створена робоча група, яку очолив Янукович, а основні позиції документа будуть погоджені з президентом України Леонідом Кучмою.

"Текст цієї угоди попередньо може з'явитися на наступному тижні як концепція, і якщо він буде підтриманий лідерами парламентської більшості, то може перетворитися в реальний документ, який може бути підписаний не пізніше 20 чисел грудня", - сказав Гавриш.

Він відзначив, що підготовка нової політичної угоди між парламентською більшістю і коаліційним урядом зумовлена двома причинами.

"Перше: ми попрацювали рік (14 грудня виповнюється рік із дня підписання першої угоди), напрацювали велику кількість спільних позицій, і є всі підстави, щоб у новій угоді ми сформулювали ряд обґрунтованих загальних принципів, якими буде керуватися парламентська більшість і уряд у наступному році", - сказав координатор.

Гавриш підтвердив, що парламентська більшість буде іменуватися парламентською коаліцією. "Є всі підстави говорити про парламентсько-урядову коаліцію, у якої є спільна ідеологія", - підкреслив співрозмовник агентства.

Іншою причиною розробки нової угоди координатор назвав необхідність проведення реформи безпосередньо всередині самої коаліції через проведення в Україні політичної реформи, що є "стратегічною метою цієї коаліції".

Пояснюючи суть реформування коаліції, Гавриш заявив, що "це значить більш ефективне узгодження спільних позицій як для суто законодавчої, так і політичної роботи".

"Без сумнівів, мова йде про пошук політичних принципів, визначених ідеологічних стандартів, що повинні об'єднати коаліцію, яка буде проводити свій політичний план у наступному році", - підкреслив координатор.

Уряд і парламентська більшість також домовилися включити пропозиції про можливі кадрові перестановки в Кабінеті міністрів у нову політичну угоду і не озвучувати до цього часу конкретні пропозиції.


За його словами, кадрове питання в ході минулої зустрічі був поставлене прем'єром у такий спосіб: глава уряду проводить зустрічі з керівниками і представниками парламентської більшості, уряд формує свою позицію по можливій ротації, і після цього ухвалюється спільне рішення.

"Пропозиції, що можуть звучати на наших спільних з урядом нарадах, не коментуються з метою підтримки стабільної позиції уряду в суспільстві", - сказав Гавриш.

Координатор також повідомив, що уряд зможе сформувати свої пропозиції протягом наступних двох тижнів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...