Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цього року від влади тікало 4 тисячі українців

Четвер, 4 грудня 2003, 10:32
Україна посіла 18 місце в світі за кількістю громадян, які цього року просили політичного притулку в розвинутих країнах.

Згідно зі статистикою Верховного комісара ООН у справах біженців, яку було оприлюднено в середу, число українців, які просили цього року політичного притулку, досягло чотирьох тисяч.

Поміж українців політичного притулку, як правило, шукають журналісти, діячі опозиції та люди, які не можуть захиститися від незаконних переслідувань з боку міліції.

Представник організації-партнера Верховного комісара ООН "Права людини не мають кордонів" Наталя Дульнєва в інтерв'ю "Німецькій хвилі" зазначила, що, передусім, від переслідування потерпають люди, причетні до процесів формування правової держави.

Хоча, на її думку, кількість звернень також свідчить і про систему пільг, які гарантують жадані країни. За інформацією Дульнєвої, минулорічна статистика налічувала вп'ятеро більше бажаючих виїхати з України через переслідування.

Серед відомих українців, які отримали притулок у США - майор Микола Мельниченко, колишній народний депутат Олександр Єльяшкевич та дружина загиблого журналіста Мирослава Ґонґадзе.

Загалом у світі кількість людей, які прагнуть отримати прихисток, сягає 320 тисяч.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування