Проти плану Медведчука-Симоненка виступлять 3 000 000 українців

Четвер, 4 грудня 2003, 12:49
"Наша Україна" зібрала понад 1,5 мільйони підписів за збереження прямих виборів президента.

Такий результат було зафіксовано станом на 30 листопада, повідомив "Львівській газеті" координатор акції "Україні – народного президента" нардеп Тарас Стецьків.

"Як засвідчує динаміка процесу збору підписів, до середини грудня по всій Україні буде зібрано 3 мільйони підписів", - зазначив він. Серед регіонів він виокремив Харків і Запоріжжя, де за два тижні зібрано по 70 тисяч підписів, Львів і Київ – відповідно 230 і 75 тисяч, Рівне – 66 тисяч підписів.

За його словами, у Донецькій області зібрано за один тиждень близько 15 тисяч підписів.

Стецьків вважає, що така підтримка громадянами збереження прямих виборів дає змогу вимагати референдуму щодо процедури виборів президента. "Хоча це лише один із ймовірних варіантів розвитку ситуації. Ці підписи ми покажемо у Верховній Раді та президенту", - пояснив депутат.

Також, за словами Стецьківа, на 13 грудня в Києві заплановано проведення підсумкового Форуму демократичних сил. "Це форум "Нашої України", БЮТ і СПУ. Саме цього дня, швидше за все, буде оголошено про об’єднання зусиль опозиції в боротьбі з режимом Кучми", - сказав Стецьків.

"До цієї дати ми розраховуємо презентувати в Києві 3 мільйони підписів за збереження прямих президентських виборів", - пояснив депутат.

Як відомо, існує два проекти змін до Конституції, які передбачають обрання президента у парламенті у 2004 і 2006 роках. Перший був підготовлений Віктором Медведчуком і Петром Симоненком, його підтримали 292 депутати. Другий – Степаном Гавришем, цей проект підтримали 172 депутати.

По першому законопроекту є позитивний вердикт Конституційного суду, який не заперечує можливість обрання президента в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News