Чубайс не попередив Антимонопольний комітет про свої дії

Четвер, 4 грудня 2003, 16:02
РАТ "ЄЕС Росії" не зверталося в Антимонопольний комітет (АМК) України з заявою на концентрацію, повідомили в прес-службі АМК у четвер.

Про ситуацію, зв'язану з можливістю продажу українських обленерго компанії РАТ "ЄЕС Росії", АМК довідався тільки з преси, відзначили в комітеті.

Як повідомили в АМК, у РАТ "ЄЕС Росії" уже спрямовано лист, у якому викладені норми і вимоги конкурентного законодавства України щодо подібних угод, із проханням надати відповідні роз'яснення.

Прес-служба АМК підкреслила, що навіть на придбання одного обленерго необхіден дозвіл комітету, не говорячи вже про 10 таких компаній.

Здійснення таких операцій без узгодження з АМК України є неправомірним, сказали в комітеті.

Як повідомлялося з посиланням на заступника голови правління РАТ "ЄЕС Росії", голову правління ВАТ "Федеральна мережна компанія" (ФМК) Андрія Раппопорта, РАТ в рамках холдингу придбає активи 10 українських обленерго. Домовленість про це досягнуто з українськими групами "Енергетичний стандарт" і "Інтерпайп".

"ФМК, як 100%-а "дочка" РАТ "ЄЕС", місяць тому підписала основні умови угоди з групами "Енергетичний стандарт" і "Інтерпайп" про придбання 33,3% акцій у спільному холдингу, у якому вносяться енергетичні активи 10 український компаній: "Дніпро-", "Запоріжжя -, "Львів-, "Миколаїв-, "Полтава-, "Прикарпаття-, "Суми-", "Тернопіль-" і "Чернігівобленерго", а також "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО), - сказав Раппопорт.

За його словами, активи, що ввійдуть у холдинг, складають близько третини розподільних мереж України. У холдинг буде включено від 16% до 100% акцій цих 10 обленерго.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування