Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На палатки Ющенка натравили міліцію і та молодиків cпецифічної зовнішності

П'ятниця, 5 грудня 2003, 10:22
Активісти акції "Україні – народного Президента" зазнають тиску з боку міліції та нападів із боку невідомих осіб.

Зокрема, у четвер у містах Ужгороді та Хусті невідомі молодики напали на активістів акції та людей, що мали намір поставити свої підписи в підписні листи, повідомляє прес-служба Закарпатського регіонального представництва "Нашої України".

За словами керівника Ужгородського міського штабу виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" Володимира Бобкова, у результаті миттєвого нападу молодики специфічної зовнішності порвали підписні листи, поламали й порізали палатки.

У повідомленні зазначається, що все це відбувалося в центральних частинах міст на очах правоохоронних органів. Декілька чоловік отримали тілесні ушкодження. Наразі пошматовані, поламані палатки знаходяться в міському відділі міліції, яка відмовляється давати будь-які коментарі.

"Учорашня подія вкотре засвідчила спланованість і скоординованість дій, намагання влади будь-яким чином зашкодити проведенню акції "Україні – народного Президента", яка з кожним днем усе більше набирає обертів на Закарпатті. Разом з тим, такі хуліганські дії вказують на замовників провокації", - наголошується в повідомленні.

Закарпатські активісти "Нашої України" нагадують, що під час цьогорічних червневих виборів міського голови Мукачевого вони також зіткнулися з активною протидією проведенню виборів міського голови.

"Як подяку за свої дії під час виборів, чимало з них ввійшло до найближчого оточення губернатора Закарпаття, головного есдека області Івана Різака. Тому не дивно, що подібні бандитські методи боротьби з опонентами активно заохочуються й поширюються по різних регіонах краю", - говориться в повідомленні.

Наразі на Закарпатті зібрано понад 25 тисяч підписів у рамках акції "Україні –народного Президента".


В той же час, як повідомляє прес-служба "Нашої України", у Донецьку вісім офіцерів міліції протягом п’яти годин блокували роботу намету в студмістечку, де у рамках всеукраїнської акції "Україні – народного Президента" збиралися підписи за обрання президента України народом.

Співробітники правоохоронних органів вели відеозйомку, після чого склали протокол за підписом виконувача обов’язків керівника Ворошилівського відділу міліції УМВС України в Донецьку майора оманова про те, що направлять матеріал на адмінкомісію згідно зі статтею 152 Адмінкодекса України. За їх словами, розміщення намету, у якій проходить збір підписів, нібито порушило правила благоустрою території Донецька.


Представник блоку "Наша Україна", керівник Донецького обкому "Солідарності" Сергій Зикеєв заявив, що у відповідь на дії міліції він подасть заяву до суду щодо незаконності дій правоохоронців. Зикеєв вважає, що, згідно зі статтею 152 Адміністративного кодексу, міліція не в праві складати протоколи і виносити постанови щодо адмінпорушень.

Як повідомив керівник Донецького регіонального штабу блоку "Наша Україна" Павло Жовніренко, в області на підтримку всенародних виборів президента зібрано більше 30 тисяч підписів. У регіоні працює 35 наметів, 9 з яких - у Донецьку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...