На Дніпропетровщині затримують "нашоукраїнців" за розповсюдження "Української правди" і "Razom.org.ua"

Субота, 6 грудня 2003, 12:59
На Дніпропетровщині затримують "нашоукраїнців" за розповсюдження
"Української правди" та"Razom.org.ua".

5 грудня 2003 р. під час збору підписів за всенародні вибори президента, який проводить Блок Віктора Ющенка "Наша Україна", працівники Магдалинівського РВВС Дніпропетровської області незаконно затримали активістів цієї акції.

Діями правоохоронців керував заступник керівника Магдалинівського РВВС Івкевич О.В., повідомляє прес-служба "Нашої України".

Правоохоронці мотивували свої дії тим, що під час збору підписів на підтримку всенародного обрання президента розповсюджувалися листівки без вихідних даних. Листівками міліція вважає роздруковані на ксероксі інформаційні повідомлення з українських інтернет-видань "Українська правда", "Razom.org.ua" та "Майдан", де йшлося про розкрадання владою грошей з Держбюджету-2004.

"Нашоукраїнців" більше 3 годин тримали у приміщенні райвідділу. Після втручання голови районної організації УНП Віктора Ачимова активістів звільнили, причому без жодних вибачень і без складання протоколу.

З 15 листопада представництво блоку "Наша Україна" на Дніпропетровщині та обласні організації партій блоку проводять збір підписів на підтримку всенародних виборів президента. Станом на 5 грудня зібрано більше 80 тисяч підписів мешканців області.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування