Колінько натравила Васильєва на одеського прокурора

Субота, 6 грудня 2003, 15:43
Колегія Генеральної прокуратури України визнала незадовільною роботу прокуратури Одеської області і ухвалила рішення притягти до адміністративної відповідальності прокурора області Михайла Косюту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення прийняте за підсумками суботньої колегії в Києві, на якій розглядалося питання дотримання законності прокуратурою Одеської області.

У ході колегії виступили керівники управлінь Генпрокуратури з інформацією щодо серпневої виїзної перевірки в Одеській області.

Виступаючі повідомили, що в ході перевірки були виявлені порушення в роботі обласної прокуратури, зокрема, неадекватне проведення координаційної роботи між правоохоронними органами регіону, невиправдане порушення кримінальних справ, фактична відсутність нагляду за роботою органів, що проводять оперативно-розшукову діяльність, недостовірні статистичні дані, перевірка яких не проводилася, недостатнє реагування на порушення природоохоронного й земельного законодавства, порушення у веденні слідства прокуратурою, зниження в цілому розкриття злочинів.

Також було відзначено, що ця інформація була доведена до відома керівництва області, однак відповідної реакції не пішло, і ситуація на сьогоднішній день не змінилася.

У свою чергу, присутній на колегії Косюта визнав наявність у роботі прокуратури Одеської області істотних недоліків, відзначивши, що деякі з них уже ліквідовані. Однак, у зв'язку існуванням таких недоліків Косюта подав рапорт про звільнення з органів прокуратури.

Виступаючи на колегії, генеральний прокурор Геннадій Васильєв різко розкритикував роботу прокуратури Одеської області, відзначивши погіршення по всіх її напрямках. "Прокуратура області перестала бути керівним, методичним органом", - сказав він.

Васильєв також повідомив, що буде проаналізована роль заступників прокурора області в сформованій ситуації.

Рішення по рапорту Косюти на колегії не ухвалювалось.

Як повідомлялося, наприкінці серпня за підсумками перевірки Одеського регіону, проведеної Координаційним комітетом з боротьби з оргзлочинністю і корупцією при президенті глава держави доручив звільнити начальників обласної міліції, митниці і управління юстиції, а також запропонував генпрокурору розглянути питання про перебування на посаді прокурора Одеської області Косюти. Усі перераховані в указі особи, крім Косюти, були звільнені.

Читайте також:

ПІСКУН ВИСТУПАЄ "КРИШЕЮ" ДЛЯ БІЗНЕСУ СВОЄЇ ДОНЬКИ?

КОЛІНЬКО І ПШОНКА СТАЛИ ЗАСТУПНИКАМИ ГЕНПРОКУРОРА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування