Звільнення Гайдука було погоджено з СДПУ(О)

Понеділок, 8 грудня 2003, 12:23
Відставка віце-прем'єра з питань паливно-енергетичного комплексу Віталія Гайдука є не політичною, а, скоріше, технічною, заявляє постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній.

В інтерв'ю журналістам у понеділок, коментуючи відставку Гайдука, він сказав: "У даному випадку прийняте рішення, що було погоджено зі СДПУ(о)".

"З ними (фракцією СДПУ(о) ) це питання неодноразово обговорювалося", - підкреслив Задорожній. За його словами, нова кандидатура на посаду віце-прем'єра - це питання не до більшості і не до уряду, а до фракції СДПУ(о). "Йде нормальний процес, це їхня квота, і ми не втручаємося", - підкреслив депутат.

Він пояснив, що уряд Віктора Януковича було експериментальним у плані його коаліційності. Діюча Конституція не передбачає формування коаліційного уряду.

У той же час, за словами Задорожнього, президент України Леонід Кучма не відмовляється від перспективи збереження коаліційності уряду, але заявляє про необхідність внесення змін у Конституцію для забезпечення роботи такого уряду.

Як повідомлялося, Гайдук був звільнений з посади віце-прем'єра 5 грудня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:


КУЧМА ЗВІЛЬНИВ ГАЙДУКА

ГАЙДУК ЗАЯВИВ ПРО ПРОВАЛ КОНСОРЦІУМУ, А РОСІЯ І ЯНУКОВИЧ НЕ ПОВІРИЛИ

Звільнення Гайдука – змова Медведчука, Бойко і Дрюки і втрата Януковича



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування