МІЛІЦІЯ БУДЕ ЗУПИНЯТИ МАШИНИ ДЕПУТАТІВ, ЧЛЕНІВ КАБМІНУ І АП

Вівторок, 9 грудня 2003, 11:16
Відтепер працівники ДАІ зобов'язані документувати порушення правил дорожнього руху незалежно від наявності на транспортних засобах номерів серій "АП", "ВР", "КМ", "КА", "КИ", "ОО" і подібних, звукових і синіх чи червоних світлових сигналів, а також незважаючи на наявність у водія посвідчень, зокрема, громадського помічника або члена "Прес-автоклубу".

Про це сказано в телеграмі, підписаній в МВС України і розісланій керівникам ДАІ ГУМВС України в Криму, Києві, Київській області, інших областях і Севастополі, повідомляє у вівторок прес-служба департаменту ДАІ українського МВС.

У документі відзначається, що правила дорожнього руху "особливо незадовільно" виконуються водіями престижних автомобілів, що нерідко перевищують швидкість, порушують правила маневрування, використання звукових і світлових сигналів, що призводить до створення аварійних ситуацій.

У телеграмі говориться про необхідність "суворо реагувати" на випадки експлуатації авто, обладнаних звуковими і світловими сигналами з порушеннями вимог.

Працівники ДАІ мають право вилучати дозвіл на встановлення відповідного устаткування і видавати розпорядження на його демонтаж.

Документ зобов'язує підрозділи ДАІ активно співпрацювати з місцевими судами для того, щоб контролювати надходження до них усіх протоколів, що були складені про адміністративні порушення в сфері гарантування безпеки дорожнього руху.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування