Стретович не дасть Януковичу балотуватися в президенти

Вівторок, 9 грудня 2003, 11:16
Народний депутат Володимир Стретович зареєстрував проект внесення змін до закону про вибори президента України під №4418, в якому пропонує Верховній Раді переписати частину 5 статті 2 чинного закону. Згідно з законопроектом, кандидатом у президенти не може стати громадянин, який був засуджений, навіть у разі погашення та зняття судимості у визначеному законом порядку.

У діючій редакції закону ця стаття передбачає можливість висуватися кандидатом на пост глави держави у разі погашення та зняття судимості.

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, "для держави та суспільства є надзвичайно важливим, щоб особа, яка претендує бути обраною главою держави, мала високі моральні якості".

У записці також йдеться про те, що "навіть після погашення або зняття судимості чинні закони України передбачають ряд обмежень щодо заняття деякими видами професійної діяльності". Президент, як вважає автор законопроекту, як вища посадова особа повинен мати "не менші моральні якості".

Щодо перспектив проходження проекту в парламенті Стретович зазначив: "Оскільки влада у нас бандитська, то бандити за бандитів стануть горою. Однак, я думаю, що він набере певну кількість голосів і стане певним чином тестом на "дорослість" українського парламентаризму", - повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Хоча, можливо, нам треба ввести зворотню вимогу – балотуватися може той, у кого є судимість? Як у "братків" – якщо ти не був на "зоні" або нікого не "замочив", то тебе не приймають у їх "вищі кола". Тому мені як громадянину буде цікаво подивитися на голосування за мій проект", - зазначив депутат.

Він також заявив, що "враховуючи те, що я вважаю себе юристом-демократом, я не бачу суперечності мого законопроекту Конституції та правам людини. Адже нововведення, яке пропонується, поширюється не на всіх громадян, а на найвищу посадову особу в державі, яка здійснює найважливіші повноваження і є символом держави та лідером нації".

Як відомо, нинішній прем'єр Янукович має дві судимості, які вважаються погашеними.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування