Кучма не питав у МЗС, чи потрібна Грищенку співпраця з АП

Вівторок, 9 грудня 2003, 12:00
Міністерство закордонних справ України не мало жодної причетності до підготовки указу президента "Про заходи щодо підвищення ефективності зовнішньополітичної діяльності держави".

Про це сказав на брифінгу у вівторок керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.

Як передає кореспондент УНІАН, він зазначив, що йому "і легко, і важко" коментувати указ. "Легко тому, що указ президента слід виконувати безумовно, це аксіома, якою МЗС керується у своїй роботі, а важко тому, що Міністерство закордонних справ не мало жодної причетності до підготовки цього документа", - сказав він.

Лубківський зазначив, що краще за МЗС відповідь на це запитання зможуть дати розробники указу. "Тому ми указ насамперед мусимо уважно вивчити і виробити шляхи його реалізації", - сказав він.

Лубківський висловив задоволення, що до обговорення цього документа долучилось широке коло фахівців, і висловив вдячність всім, хто виклав свої думки з цього приводу.

30 листопада президент Кучма підписав указ "Про заходи щодо підвищення ефективності зовнішньополітичної діяльності держави", який передбачає узгогдження "в установленому порядку" з президентом України кандидатур на посади керівників та заступників керівників структурних підрозділів МЗС, радників-посланників та радників диппредставництв України.

Цим указом Кучми на головне управління з питань зовнішньої політики адміністрації президента покладено "координацію заходів щодо забезпечення реалізації президентом повноважень у зовнішньополітичній сфері, що здійснюються МЗС, іншими органами виконавчої влади, диппредставництвами України".

Читайте також:

Антон Бутейко: Одна відома партія хоче розставляти своїх кадрів по всій системі МЗС


МЕДВЕДЧУК ХОЧЕ КОНТРОЛЮВАТИ МЗС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News