Чубайс наполягає на своєму володінні українськими обленерго

Вівторок, 9 грудня 2003, 16:40
Глава РАТ "ЄЕС" Росії Анатолій Чубайс упевнений, що купівля акцій 10 українських обленерго буде схвалена офіційними українськими органами.

"Це прорахована угода, з нами працюють кваліфіковані юристи, які знають українське законодавство", - сказав Чубайс в інтерв'ю журналістам у Москві в ніч виборів.

За словами Чубайса, не відбулося концентрації власності в одних руках, яка може викликати претензії в Антимонопольного комітету України, передає кореспондент "Української правди" з Москви.

Чубайс сказав, що структура власників обленерго не змінилася.

Чубайс також сказав, що "угода відбулася, документи підписані", однак додав, що вона "багатоетапна".

У той же час міністр палива й енергетики України Сергій Єрмілов вважає малоймовірною можливість придбання компанією "ЄЕС Росії" частин обленерго.

"Я думаю, що Чубайс зараз уже нічого не зможе купити, його політика виявилася "пшиком", у тому числі в Росії", - сказав міністр у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше народний депутат Олексій Гудима (фракція "Наша Україна"), коментуючи можливість придбання компанією "ЄЕС Росії" українських обленерго, сказав:

"Це був зондаж. Але я думаю, що Чубайс двічі потерпів поразку. Першою його поразкою було те, що цей "зондаж" закінчився негативно як на рівні Кабінету міністрів - це реакція Гайдука й Єрмілова, так і на зустрічі з президентом Кучмою. Друга його поразка - це те, що пан Чубайс не потрапив у Державну Думу. Я думаю, що Держдума нового скликання звільнить його з посади голови правління РАТ "ЄЕС".


Читайте також:

Купівля Чубайсом акцій обленерго Пінчука і Григоришина – коректне знущання

Чубайс, Пінчук, Григоришин: група взаємопорятунку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...