Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) ВИСУВАЄ ЗА СВОЄЮ КВОТОЮ У ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄРИ ДОНЕЦЬКОГО КЛЮЄВА

Вівторок, 9 грудня 2003, 18:40
Фракція СДПУ(о) одноголосно ухвалила рішення про підтримку кандидатури глави парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Андрія Клюєва на посаду віце-прем'єра з питань ПЕК.

Про це в інтерв'ю журналістам у вівторок після зустрічі фракції з Клюєвим повідомив її лідер Леонід Кравчук.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи виставляла якісь вимоги фракція в обмін на підтримку Клюєва, Кравчук сказав: "Завжди відкидаю в таких розмовах торги".

Він нагадав, що колишній віце-прем'єр Віталій Гайдук хоч і проходив за квотою СДПУ(О) під час формування уряду, був представником фракції "Регіони України". У зв'язку з цим СДПУ(О) не взяла у свою квоту представника іншої політичної сили (Клюєв - член фракції "Регіони України" ), а також не підтримала і можливих представників опозиції на цю посаду.

Кравчук відзначив, що "переливання кандидатур" всередині парламентської більшості не суперечить принципам її діяльності і тільки зміцнює його.

За словами Кравчука, СДПУ(О) думає над тим, як поліпшити співробітництво з фракцією "Регіони України", із усіма фракціями парламентської більшості, а також більшості й уряду.

Він підкреслив, що Клюєв - "спокійна, зважена людина, займає чітку позицію", а також має досвід роботи в даній сфері. Кравчук додав, що з приходом Клюєва почав нормально працювати профільний комітет парламенту.

Відповідаючи на питання, чи погодилася фракція "Регіони України" віддати фракції СДПУ(О) посаду голови комітету з ПЕК, Кравчук підкреслив, що СДПУ(О) буде ставити це питання набагато ширше.

За його словами, у випадку призначення Клюєва на посаду віце-прем'єра фракція, можливо, буде порушувати питання про перерозподіл усіх парламентських комітетів, включаючи і посаду заступника голови Верховної Ради, яку зараз займає Олександр Зінченко. Разом з тим, Кравчук не уточнив час, коли буде підніматися це питання.

Він підкреслив, що головним питанням на сьогоднішній день є проведення політичної реформи, й у зв'язку з цим існує небезпека того, що якщо буде підняте питання про перерозподіл комітетів, може бути дестабілізована ситуація в парламенті, і рішення по політреформі може бути не ухвалене.

Відповідаючи на питання, чи будуть забиратися посади голів комітетів у фракції Компартії, Кравчук сказав: "Ми не будемо з ними сваритися".

5 грудня з посади віце-прем'єра по ПЕК звільнений Віталій Гайдук. Він був призначений на посаду в коаліційний уряд по квоті СДПУ(О) 27 листопада 2002 року.

Клюєв - голова парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки (з червня 2002 року), член фракції "Регіони України" (з червня 2002), перший заступник голови Партії регіонів (із грудня 2001). У парламент 4-го скликання обраний в одномандатному окрузі №64 (Донецька область). Висунутий виборчим блоком "За єдину Україну".

З 1998 року працював заступником голови Донецької обласної держадміністрації. З 1996 року - перший заступник голови Донецького міськвиконкому.

Клюєв народився 12 серпня 1964 року в Донецьку.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Звільнення Гайдука – змова Медведчука, Бойка і Дубини та втрата Януковича



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...