Кучма дозволив реєстрацію замість прописки

Неділя, 4 січня 2004, 11:14
Президент України Леонід Кучма підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в України", що передбачає запровадження механізму реєстрації фізичних осіб замість прописки.

Про це повідомила у неділю прес-служба президента.

Відповідно до закону, громадянам України, іноземцям і особам без громадянства, що на законних підставах знаходяться в країні, гарантується свобода пересування і вільний вибір місця проживання на території держави, за винятком обмежень, установлених законом.

Фізичні особи зобов'язані протягом 10 днів після прибуття на нове місце проживання зареєструватися. Для реєстрації необхідно письмова заява, паспортний документ, квитанція про сплату державного збору, а також два екземпляри талона про зняття з попередньої реєстрації.

Заява особи про реєстрації місця проживання є єдиною підставою для реєстрації.

Реєстрація місця перебування проводиться за заявою особи, яка подається протягом 7 днів після прибуття на місце. При реєстрації місця перебування інформація про громадянина повідомляється в орган реєстрації по місцю проживання.

Місце перебування - це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає терміном менш 6 місяців у рік. Місце проживання - це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає терміном більш 6 місяців у рік.

Кучма також підписав закони "Про внесення змін до Закону України "Про інформаційні агентства"; "Про оцінку земель"; "Про внесення змін до Закону України "Про лізинг". Ці документи набувають чинності від дня їх опублікування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News