НА ВИБОРАХ У ГРУЗІЇ ПЕРЕМІГ СААКАШВІЛІ

Понеділок, 5 січня 2004, 12:17
За попередніми даними, на президентських виборах у Грузії 4 січня переміг лідер "Єдиного національного руху" Михаїл Саакашвілі.

За даними екзіт-пулу, проведеного спільно грузинськими та американськими фахівцями, Саакашвілі отримав 85,6% голосів виборців, передає УНІАН. За даними паралельного підрахунку голосів, проведеного грузинською громадською організацією "Справедливі вибори", Саакашвілі отримав 96,41% голосів громадян.

Як повідомила одна з представників організації, що проводила паралельний підрахунок, Ніно Торонджадзе в понеділок на прес-конференції, паралельний підрахунок був проведений вибірково на 300 дільницях й охопив практично 10% населення країни.

Вона зауважила, що похибка такого підрахунку при оголошенні остаточних результатів буде досить невеликою. За її словами, підрахунок показав, що Саакашвілі "рівномірно" підтримали всі регіони Грузії.

Інші кандидати, за даними екзіт-пулу і паралельного підрахунку голосів, набрали у межах 1% голосів. Так Ріон Ліпартеліані набрав 0,24%, Картлос Чарібашвілі – 0,16%, Зураб Келекшашвілі – 0,07%, Теймураз Шашіашвілі – 1,93%, Ззза Сікхарулідзе – 0,22%. Проти всіх голосували 0,32%.

У виборах не брали участь два регіони – Абхазія та Південна Осетія, але в останній деякі села все ж проголосували. В Аджарії проголосувало 24% виборців.

Як повідомив "Українській правді" голова комітету Верховної Ради України зі свободи слова та інформації Микола Томенко, який знаходиться в Грузії, в Аджарії проголосували 60 000 виборців. Також, за його словами, за дві години до завершення виборів на виборчу дільницю прийшов лідер Аджарії Аслан Абашидзе.

Як відомо, в середині грудня минулого року Михаїл Саакашвілі відвідував Україну з приватним візитом. Він підписав з "Нашою Україною" меморандум про співпрацю. Саакашвілі двічі називав Ющенка своїм другом.

Читайте також:

Саакашвілі: "Наш друг Ющенко стане наступним президентом України"

ЮЩЕНКО ПРИ СААКАШВІЛІ ПООБІЦЯВ ВЛАДІ "АДЕКВАТНІ ДІЇ"

Саакашвілі: "Грузинська модель" неприйнятна для України

Міхаіл Саакашвілі: Я розраховую на дуже теплі стосунки з Кучмою, тим більше, що я його знаю

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування