Томенко: Медведчук казав називати Саакашвілі нацистом

Понеділок, 5 січня 2004, 12:38
Адміністрація президента України надсилала вказівку підконтрольним їй телеканалам називати лідерів грузинської опозиції нацистами.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України зі свободи слова та інформації Микола Томенко у коментарі "Українській правді" з Грузії.

"Якщо слухати адміністрацію президента України та підконтрольні їй канали, то грузинський народ є виключними націоналістами або навіть нацистами. Такий висновок можна було зробити з темників АП після так званої "оксамитової революції" в Грузії", - сказав Томенко.

"Багато журналістів свідчать, що з адміністрація президента телеканалах "Інтер" і "1+1" давала вказівки називати лідерів опозиції Грузії нацистами і говорити, що їх прихід до влади є незаконним. У випускових редакторів вистачило розуму потім замінити "нацисти" на "націоналісти" і "крайні радикали". Але зміст від цього не змінився", - сказав депутат.

"Не існує відмінностей між громадянами Грузії у сприйнятті нової влади. І вони не сприймалися як носії національної ідеї, вони сприймалися як команда, яка може зупинити "бєспредел" посткомуністичної корумпованої бюрократії", - каже Томенко.

"Сумно констатувати, що влада і підконтрольні їй медіа намагалися нав’язати українським громадянам спотворений образ цивілізованої європейської команди політиків, яка була підтримана абсолютною більшістю громадян Грузії, і тепер як легітимна влада керуватиме країною", - сказав Томенко.

Як повідомлялося, за попередніми даними, на президентських виборах у Грузії 4 січня переміг лідер "Єдиного національного руху" Михаїл Саакашвілі.

Читайте також:

НА ВИБОРАХ У ГРУЗІЇ ПЕРЕМІГ СААКАШВІЛІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування