Янукович: Кучма сам вирішить, чи бути єдиним кандидатом від влади

Понеділок, 5 січня 2004, 12:54
Чинний президент України Леонід Кучма повинен сам прийняти рішення, чи буде він знову балотуватися на пост глави держави на наступних президентських виборах восени 2004 року.

Про це заявив журналістам в понеділок у Києві прем'єр-міністр Віктор Янукович, відповідаючи на запитання, чи можуть провладні сили висунути кандидатуру Кучми на президентських виборах-2004.

"Щодо рішення, яке прийме Леонід Данилович – це його особиста справа, і він, як людина, має визначитись і прийняти рішення. Я впевнений, що він його прийме дуже відповідально", - сказав Янукович.

За його словами, Кучма – людина, "яка відпрацювала на державу вже багато років". Прем'єр висловив упевненість, що "в цій праці було дуже багато позитиву" й Україна "з ім'ям президента Кучми пов'язала, мабуть, найскладніші роки свого становлення як держави".

Щодо висновків Конституційного Суду про можливість чинного президента висуватися на наступних президентських виборах Янукович заявив: "Ми повинні перш за все з повагою ставитися до законів і до наших інституцій, які займаються цим. Якщо рішення такі приймаються – їх треба поважати".

Як повідомлялося, 30 грудня Конституційний Суд України оприлюднив висновок про те, що президент Леонід Кучма може балотуватися на цю ж посаду на виборах восени 2004 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News