Марчук йде на президентські вибори-2004?

Вівторок, 6 січня 2004, 14:05
Чинний міністр оборони України Євген Марчук йде на президентські вибори-2004. Таку інформацію повідомили "Поступу" конфіденційні джерела у середовищі керівництва збройних сил.

Як відомо, Марчук вже балотувався на виборах 1999 року як єдиний кандидат від "канівської четвірки".

Газета зазначає, що, Марчук не входитиме до числа ймовірних переможців виборів, однак може відтягти частину електорату іншого кандидата.

Видання припускає два сценарії участі міністра оборони у виборах. Перший - "позиціонувати себе на виборах Марчук може як кандидат від влади, а точніше - від СДПУ(о)...і першим проти кого зможе зіграти Марчук, буде Віктор Янукович".

"Звісно, "донецький" президент для есдеків це, звичайно, набагато менше зло, ніж особисті вороги з правоцентристського (Віктор Ющенко або Юлія Тимошенко) чи лівого (Олександр Мороз) флангу, але усе ж таки Янукович-президент не надто втішна перспектива для Медведчука та його прибічників", -зазначає видання.

"Можливий і інший варіант -- паралельне "крокування" Януковича та Марчука до президентської посади. Він полягає у тому, що Євген Кирилович і цього разу виконуватиме "брудну" роботу, розчищаючи шлях до перемоги Віктора Федоровича чи будь-якого іншого кандидата від влади, для чого навмисно буде розіграно конфлікт між Кучмою та Марчуком", - припускає "Поступ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування