Першу репетицію виборів президента проведуть в окрузі Васильєва

Четвер, 8 січня 2004, 09:49
Центральна виборча комісія оголосила про призначення на 7 березня виборів депутата Верховної Ради в 61 окрузі Донецької області, оскільки депутат від цього округу Геннадій Васильєв склав свій депутатський мандат у зв'язку з призначенням на посаду генерального прокурора, повідомляє "Німецька хвиля".

Згідно з постановою Центвиборчкому, виборча кампанія в цьому окрузі починається 8 січня.

За оцінками незалежних експертів, найвірогідніше тут слід очікувати перемоги представника домінуючої у Донбасі Партії регіонів України.

Президент Комітету виборців Ігор Попов прогнозує, що влада "активно сприятиме перемозі в цьому окрузі свого ставленика" і застосує вже апробовані минулого року технології: перехват опозиційних кандидатів на етапі висування та реєстрації, а також застосування фінансових та адміністративних ресурсів.

"На етапі кампанії з'явилася нова реальність – прямий підкуп виборців, коли їм роздаються кошти. Й опозиція не змогла цьому ефективно протидіяти", – сказав, зокрема, Ігор Попов.

Він назвав довибори ще кількох депутатів парламенту та деяких голів місцевих адміністрацій найближчими місяцями викликом для опозиції. І що "відповідь на цей виклик продемонструє здатність опозиційного кандидата протистояти владі на президентських виборах".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...